Lichamelijke stress

Een harde val, een ongeluk of het tillen van een zwaar voorwerp veroorzaakt behoorlijk wat spanning en pijn in je lijf. Maar ook een belastende sport, zware werkzaamheden of een langdurig verkeerde houding leiden tot overbelasting. Deze vorm van stress geeft een enorm scala aan klachten.

Emotionele Stress

Een drukke baan of  belastende privé omstandigheden? Emotionele/mentale spanningen zetten zich ook vast in je fysieke lichaam. Je voelt dit vaak tussen de schouders, in je nek en/of je ervaart hoofdpijn. Ook een gespannen gevoel op de borst en darmklachten kunnen veroorzaakt worden door emotionele stress. BSR kan bij deze klachten helpen. Een gezond lijf is de basis van een gezonde geest.

Mentaal & fysiek weer in balans!

Chemische Stress

Vaak heftige hoofdpijn en nekklachten, maar geen duidelijke oorzaak gevonden? Het kan dat je reageert op een chemisch bestanddeel. Schoonmaakmiddelen, verzorgingsproducten, bepaalde voedingsmiddelen, medicatie of narcose kunnen voor vervelende klachten zorgen.

Vage klachten? BSR kan verlichting geven, kom het ervaren!

Om in balans te zijn, fysiek en mentaal is het van belang dat je leert luisteren naar je lichaam. Het is goed wanneer je spanning en stress op een effectieve manier terug kunt brengen naar een niveau waarop je lichaam zichzelf steeds herstelt. De sleutel hiertoe ligt in een combinatie van een aantal aspecten. Hiermee kun je vrij eenvoudig zelf aan de slag. Hieronder wat tips. Wij adviseren je graag aanvullend en kunnen je desgewenst gericht ondersteunen met BSR.

Daglicht en buitenlucht

Mensen zijn niet gemaakt om de hele dag binnen te zitten. Wij hebben beweging, frisse lucht en zonlicht nodig! Ga iedere dag lekker naar buiten voor een wandeling of stap op de fiets. Bij een beetje mooi weer pak je meteen de gezonde dosis daglicht en je portie vitamine D.

Verantwoord bewegen

Voor het versterken van je spieren en gezondheid is vaak en regelmatig bewegen, zonder al te veel belasting, het beste. Bijvoorbeeld een wandeling of fietstocht van 20 minuten waarbij je lekker doorstapt. Het is een boost voor de doorbloeding van je spieren en vormt een goede impuls voor je immuunsysteem.

Werk- en Privé balans

Werk is werk, het kan je veel brengen, maar het zou het welzijn van jezelf of je gezin niet mogen aantasten. Zeg maar een keer nee, ga vaker op tijd naar huis en maak een hoge werkdruk bespreekbaar. Jij bent niet de enigste die hier tegenaan loopt en de ervaring leert dat goed voorbeeld doet volgen.

Verbeter je houding

Op internet kun je veel vinden over een juiste houding en het afstellen van een werkplek. Regelmatig in beweging komen is erg belangrijk en een staand bureau is een echte aanrader! Daarnaast kunnen wij je adviseren over de juiste manier van tillen, het afstellen van je autostoel of hoe je op een verantwoorde manier meer kunt gaan bewegen.

Gezond en gevarieerd eten

Veel van ons voedsel wordt intensief geteeld en bewerkt en is hierdoor minder rijk aan vitaminen en mineralen. Met bloedonderzoek kun je controleren of je tekorten hebt ontwikkeld. Zeker magnesium en vitamine B12 zijn belangrijk voor het goed functioneren van uw spier- en zenuwstelsel.

 

Kies voor ontspanning

Ontspanning is de tegenhanger van spanning. Iedereen vindt ontspanning op een ander manier, maar belangrijkste hierbij is dat je af en toe gewoon helemaal niks hoeft. Maak er structureel ruimte voor in je agenda. Op dat moment zie je vanzelf wel waar je zin in hebt.