Jolijn (37) – Pijn & ongemak

Ik zal beginnen met mezelf voor te stellen. Ik ben Jolijn, vrouw van 37 jaar oud, getrouwd en heb de 2 liefste, maar zeker ook de intensiefste, mannetjes die er zijn. Verder werk ik als verpleegkundige binnen een verpleeghuis – al om al veel “ zorg (en) ’’ .

Enkele jaren terug merkte ik al dat mijn lichaam niet meer deed wat ik graag wilde. Ik voelde me gevangen in het lichaam van een vrouw van 80 jaar oud. Hiervoor ben ik bij de huisarts en de rest van het reguliere systeem geweest, maar ik kwam steeds niet verder. Totdat ik van een bekende het advies kreeg om BSR therapie te proberen.

Zo ben ik bij Vera terecht gekomen. Eerst heel sceptisch, maar ach baat het niet schaadt het niet. De eerste sessie merkte ik wel wat vooruitgang, maar ik had na de sessie ook wel wat last van ongemakken. Ik was bijvoorbeeld nog vermoeider, had hoofdpijn etc. Maar na 2 a 3 dagen kwam er een omslag en kwam er een “ kracht “ vrij waardoor ik het gevoel had dat het aansloeg en dat de behandeling werkte.

Na een aantal behandelingen voelde ik echt vooruitgang. Van bijna niet meer kunnen lopen (na een werkdag), van pijn in mijn benen en rug en verzuring in mijn spieren, naar nu weer zonder pijn en alle ongemakken kunnen functioneren! Ik heb nu ook weer een goede nachtrust en minder hoofdpijn etc. Mijn lijst van klachten was zo lang geworden dat ik de helft ervan al niet meer opmerkte, maar negeerde. Vera vertelde me dat ik de spanning in mijn lichaam moest zien als een ui welke laagje voor laagje afgepeld wordt, totdat je uiteindelijk bij de kern komt en het weer optimaal gaat functioneren. Op dit punt ben ik inmiddels, maar heb ook zeker door de therapie geleerd weer naar mijn lichaam te luisteren en gehoor te geven aan mijn lijf wanneer het pijn heeft of moe is. Deze signalen worden niet voor niets afgegeven. Dus ook het mentale/psychische speelt hierin een rol, het is een holistisch proces. Door BSR en Vera sta ik weer met beide benen in het leven en kan ik mijn kruisje weer dragen dat mij gegeven is.