,

Susan (48jr) – Uitstralende pijn bil, been en enkel

Graag vertel ik u mijn ervaring met BSR Den Bosch en hoe Thijs mij van mijn klachten heeft afgeholpen. Mijn klachten waren een pijn in mijn bil die doortrekt naar mijn been en enkel, zelfs zo erg dat ik niet meer kon zitten of liggen. Deze klachten zijn ontstaan toen ik drie jaar geleden een sportblessure heb opgelopen met een zware en overbelaste personal training. Veel te veel en te zwaar squatten zorgde voor deze blessure waardoor ik zo’n pijn had dat ik met moeite kon zitten en liggen.

Het traject begon toen met fysiotherapie, masseren en oefeningen. Masseren was een hel, later bleek dat je deze klachten juist niet kunt oplossen met masseren, integendeel, dat maakt het alleen maar erger. Diclofenac helpt niet meer en zitten of liggen is een groot probleem. Door mijn huisarts werd ik doorgestuurd naar een osteopaat, ik kon amper de behandeltafel opklimmen, laat staan eraf komen. Na 4 weken alleen maar meer last en ik moest geduld hebben maar mijn gevoel zei dat ik hier niet verder kwam.

Uiteindelijk kon ik bij Thijs terecht. Ik was ten einde raad omdat ik ook niet meer kon slapen, hooguit twee uurtjes kon ik liggen op mijn linkerzij met mijn pijnlijke rechterbeen opgetrokken. De nachten duurde eindeloos en de dag begon weer om aan het werk te gaan.

In de eerste elf dagen zou ik drie behandelingen krijgen en toen ik voor de derde behandeling kwam was ik uitgeput en radeloos. Er was nog geen verbetering en de weken zonder slaap en de angst dat ik nooit meer pijnvrij zou zijn eiste zijn tol, ik was aan het einde van mijn Latijn.

De doos tissues kwam tevoorschijn en Thijs vertelde dat ik waarschijnlijk na de derde behandeling verbetering zou krijgen. Het is gek maar ik had er vertrouwen in en ik onderging de derde behandeling. Ik heb alle afspraken afgezegd die dagen om de rust te nemen die ik zo nodig had.

Thijs zei doordat ik geen nachtrust kreeg ik overdag een uur, anderhalf uur moest rusten. Dat deed ik, ik viel uiteraard in slaap, waardoor ik na enkele dagen al verbetering zag doordat ik even bijtankte.

Twee dagen na die derde behandeling kon ik zelfs een half uurtje op mijn rug liggen, dat was een hele tijd geleden! En die week sliep ik zelfs vijf uur ‘s nachts achter elkaar! We waren op de goede weg.

Wat was ik blij! Ik durfde zelfs te denken dat ik toch met mijn man op zakenreis kon op 5 januari, waar we twaalf uur voor zouden moeten vliegen, want zitten was immers een probleem en het is een lange vlucht. Ik heb geweldige dagen gehad en het ging redelijk. Ik was zo blij dat ik weer wat kon slapen en enkele uren achter elkaar kon zitten.

Ik geloof dat ik na de vijfde behandeling pijnvrij was en weer een hele nacht kon slapen. Wat een opluchting! De huisarts en sportarts dachten aan een hernia, die dan geopereerd zou moeten worden maar ik ben blij dat ik eerst BSR geprobeerd heb.

Ik heb de adviezen van Thijs opgevolgd en meer rust genomen zodat ik mezelf niet meer voorbij loop. Ik kan nu weer optimaal functioneren