Vera de Bever

BSR practitioner

Tijdens mijn studietijd kreeg ik de eerste pijntjes; een stijve nek en schouders. Ik dacht toen dat het wel normaal was, bij studeren komt nu eenmaal spanning kijken toch? Ik ging er van uit dat mijn lijf zich wel weer zou herpakken wanneer de grootste drukte achter de rug was. Het tegendeel was echter waar, mijn klachten werden alleen maar erger.

Zo sukkelde ik letterlijk een aantal jaren door. Inmiddels werkte ik als accountmanager in de farmaceutische industrie. Een leuke, maar drukke baan waardoor ik nog meer fysieke en mentale spanning opbouwde. In 2011 stapte ik, enigszins sceptisch omdat ik al erg veel verschillende therapieën had geprobeerd, een BSR praktijk binnen. Mijn klachtenlijst was inmiddels behoorlijk opgelopen; van af en toe wat spanning in mijn nek en schouders naar chronische spanning en pijnklachten in mijn nek, schouders, ribbenkast, hyperventilatieklachten, tintelingen en een doof gevoel in mijn linkerarm, slaap- en concentratieproblemen en constant onrustig gevoel.

De eerste behandeling had meteen een grote impact. Mijn lijf nam het over en ging in herstelmodus, ik kon alleen rust nemen en bijslapen. Ik merkte al heel snel dat ik beter kon ontspannen en me vrijer kon bewegen. Mijn enthousiasme zette zich om in nieuwsgierigheid. Hoe werkt deze techniek nu precies? Hoe kan het dat deze kleine impulsen zo’n groots effect hebben?

Als snel besloot ik om het roer om te gooien en vertrok naar Zuid Afrika om de BSR opleiding te volgen. In 2013 begon ik met werken vanuit een slaapkamer in huis en inmiddels is dit uitgegroeid tot een succesvolle praktijk in regio Den Bosch.

Mijn nieuwsgierigheid naar het ‘waarom?’ is altijd gebleven en sinds 2018 werk ik ook als NEI therapeut (www.veradebever.nl). Hierdoor ben ik anders naar mensen en hun klachten gaan kijken. Er is namelijk altijd een oorzaak voor je pijn, stress, spanning of ziekte.

Ik ga graag met je op ontdekkingstocht; zodat je bewuster in het leven komt te staan en weer lekker in je vel zit!

Thijs Olink

BSR practitioner

Al jaren had ik last van mijn onderrug. Na mijzelf een keer goed vertild te hebben, kwamen de pijn en stijfheid met regelmaat opzetten. Soms kon ik het koppelen aan iets dat ik daarvoor had gedaan, maar vaak ook niet. Ik heb gedurende de jaren verschillende behandelmethoden geprobeerd, maar deze bleken geen blijvend effect te hebben. Pas toen ik met regelmaat Body Stress Release onderging is mijn rug definitief hersteld. Het is gewoon geen zwakke plek meer!
Bijzonder, want ik had eigenlijk al geaccepteerd dat het iets blijvends zou zijn.

Ondertussen merkte ik op het werk ook wat mentale stress met mijn lijf deed. Pijnlijke en stijve spieren, waarbij het soms zelfs moeilijk was mijn hoofd te draaien. Body Stress Release bood opnieuw uitkomst. Na een release was ik weer soepel en ik voelde me gewoon lichter. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Zo kwam ik er achter dat een release veel meer dan alleen een fysiek effect kan hebben.

Dat Body Stress Release door middel van lichte impulsen al zo veel positieve effecten had vond ik bijzonder. Hoe meer ik over Body Stress Release leerde hoe enthousiaster ik werd. Ik realiseerde mij dat ik op deze manier ook anderen kon helpen en daarmee een nieuwe invulling aan mijn eigen leven kon geven.

Uiteindelijk was het een makkelijke keuze om zelf ook de opleiding te gaan volgen.

Ik voel me bevoorrecht dit mooie vak uit te mogen oefenen!

Adinda van Schagen

BSR practitioner

Mijn naam is Adinda van Schagen, ik ben sinds 2013 Body Stress Release practitioner en na al die jaren ben ik nog steeds blij en dankbaar dat ik veel mensen kan ondersteunen met deze prachtige techniek.

Na 2 ongelukken in 1 jaar heb ik lang gezocht om iets te vinden wat mij zou kunnen helpen in mijn herstel. Ik had klachten die pasten bij een whiplash en na een val op mijn hoofd kreeg ik daar nog overgevoeligheid voor prikkels, geluid en extreme vermoeidheid bij. Mijn herstel bleef lange tijd stagneren tot ik via een tip van een vriendin bij BSR terecht kwam, een techniek waar ik nog nooit van had gehoord. Dit bleek een gouden tip. Na 2 maanden ging ik met een enorme sprong vooruit en eindelijk kon ik de draad van mijn leven weer oppakken. Had ik dit maar eerder geweten! Ik was zo onder de indruk van de mildheid en kracht van deze techniek dat ik deze zelf wilde leren toepassen.

Na een rechtenstudie en werk in de commerciële wereld was dit een stap in een hele andere richting. Een spannende en uitdagende stap, maar de juiste.
Door het werken met deze techniek ben ik gefascineerd geraakt door het ingenieuze lichaam en haar zelfherstellende vermogen. Ook de connectie tussen mind-body-spirit is me door verschillende opleidingen en ervaring in de loop der jaren steeds duidelijker geworden. Als Reiki master en holistisch therapeut heb ik daarnaast ook inzicht gekregen in de universele energie, waar alles uit bestaat, en hoe je daar mee kan werken.

Alles is verbonden en bewustwording is wat mij betreft de sleutel tot balans en herstel. Wat wil je lichaam je vertellen? Wat heb jij nodig om op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau in balans te zijn? Door bewustwording krijg je inzicht waardoor je keuzes kan maken die goed voor je zijn. Waardoor je groeit en transformeert en echt kan zijn wie je diep van binnen bent zodat je volop van het leven kan genieten!

De weg naar balans en herstel is een proces en Body Stress Release kan je daarbij ondersteunen. Een milde maar krachtige manier om je lichaam zelf aan te zetten te ontspannen waardoor het zelfherstellende vermogen weer optimaal gaat functioneren. Dat geeft bevrijding, verlichting en herstel. Probeer en ervaar het zelf, het zou je veel kunnen brengen!