Vera de Bever

BSR practitioner

Tijdens mijn studietijd kreeg ik de eerste pijntjes; een stijve nek en schouders. Ik dacht toen dat het wel normaal was, bij studeren komt nu eenmaal spanning kijken toch? Ik ging er van uit dat mijn lijf zich wel weer zou herpakken wanneer de grootste drukte achter de rug was. Het tegendeel was echter waar, mijn klachten werden alleen maar erger.

Zo sukkelde ik letterlijk een aantal jaren door. Inmiddels werkte ik als accountmanager in de farmaceutische industrie. Een leuke, maar drukke baan waardoor ik nog meer fysieke en mentale spanning opbouwde. In 2011 stapte ik, enigszins sceptisch omdat ik al erg veel verschillende therapieën had geprobeerd, een BSR praktijk binnen. Mijn klachtenlijst was inmiddels behoorlijk opgelopen; van af en toe wat spanning in mijn nek en schouders naar chronische spanning en pijnklachten in mijn nek, schouders, ribbenkast, hyperventilatieklachten, tintelingen en een doof gevoel in mijn linkerarm, slaap- en concentratieproblemen en constant onrustig gevoel.

De eerste behandeling had meteen een grote impact. Mijn lijf nam het over en ging in herstelmodus, ik kon alleen rust nemen en bijslapen. Ik merkte al heel snel dat ik beter kon ontspannen en me vrijer kon bewegen. Eindelijk dan toch iets wat helpt? Ik werd heel enthousiast!

Mijn enthousiasme zette zich om in nieuwsgierigheid. Hoe werkt deze techniek nu precies? Hoe kan het dat deze kleine impulsen zo’n groots effect hebben? Ik leerde beter naar mijn lichaam te luisteren en pikte (pijn)signalen veel eerder op. Dit zorgde ervoor dat ik veel bewuster werd van de impact van mijn dagelijkse bezigheden op mijn lijf. Ik vond een nieuwe balans, kreeg weer energie, voelde mezelf fit en soepel en werd een stuk vrolijker!

Als snel besloot ik om het roer om te gooien en me aan te melden voor de opleiding tot BSR practitioner. Ik gun iedereen een pijn- en spanningsvrij leven en het leek me geweldig om mensen hierbij te kunnen helpen. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en run ik met veel succes een eigen BSR praktijk in Den Bosch. Ik kan nu oprecht zeggen dat dit inderdaad een geweldig vak is om uit te oefenen, wat ik dan ook met veel liefde en passie doe.

Thijs Olink

BSR practitioner

Al jaren had ik last van mijn onderrug. Na mijzelf een keer goed vertild te hebben, kwamen de pijn en stijfheid met regelmaat opzetten. Soms kon ik het koppelen aan iets dat ik daarvoor had gedaan, maar vaak ook niet. Ik heb gedurende de jaren verschillende behandelmethoden geprobeerd, maar deze bleken geen blijvend effect te hebben. Pas toen ik met regelmaat Body Stress Release onderging is mijn rug definitief hersteld. Het is gewoon geen zwakke plek meer!
Bijzonder, want ik had eigenlijk al geaccepteerd dat het iets blijvends zou zijn.

Ondertussen merkte ik op het werk ook wat mentale stress met mijn lijf deed. Pijnlijke en stijve spieren, waarbij het soms zelfs moeilijk was mijn hoofd te draaien. Body Stress Release bood opnieuw uitkomst. Na een release was ik weer soepel en ik voelde me gewoon lichter. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Zo kwam ik er achter dat een release veel meer dan alleen een fysiek effect kan hebben.

Dat Body Stress Release door middel van lichte impulsen al zo veel positieve effecten had vond ik bijzonder. Hoe meer ik over Body Stress Release leerde hoe enthousiaster ik werd. Ik realiseerde mij dat ik op deze manier ook anderen kon helpen en daarmee een nieuwe invulling aan mijn eigen leven kon geven.

Uiteindelijk was het een makkelijke keuze om zelf ook de opleiding te gaan volgen.

Ik voel me bevoorrecht dit mooie vak uit te mogen oefenen!